Ultrasoon reinigen

Ultrasoon reinigen is een milieuvriendelijk methode die het werkstuk onaangetast laat maar wel een diepe en volledige reiniging geeft met behulp van hoogfrequente geluidsgolven. Deze techniek reinigt vaak grondiger dan handmatige, chemische of mechanische reinigingsmethoden.

Ultrasoon reinigen na anodiseren verwijderd proceszouten aan het oppervlak en uit de poriën van de anodiseerlaag. Voor aluminium gietstukken is de reiniging vaak onontbeerlijk voor een cosmetisch goed uiterlijk. Bij onbewerkte aluminium of uit andere materialen bestaande werkstukken is ultrasoon reinigen ideaal voor het verwijderen van oliën, vetten en andere vervuilingen. Deze blijven vaak achter na vervaardiging van het werkstuk en kunnen hinderlijk zijn tijdens verdere assemblage of tijdens het uiteindelijke functionele gebruik.

Ultrasoon reinigen is niet alleen op geanodiseerd aluminium toepasbaar maar ook op brute aluminium, RVS, messing, koper, kunststof of andere materialen. Voor het ultrasoon reinigen van werkstukken heeft Aldor (in combinatie met MTRC) diverse ultrasoon installaties tot haar beschikking. Voor zowel grote afmetingen als grote aantallen…voor ieder reinigingsvraagstuk kan Aldor/MTRC u van dienst zijn.

Kies uw proces

Branches

We zijn actief voor bedrijven in een groot aantal sectoren waaronder: