Cleanroom verpakken

Een cleanroom is een vuilarme en stofarme omgeving waarin werkstukken gereinigd en verpakt kunnen worden onder stofarme condities. Aldor beschikt over de mogelijkheid om werkstukken cleanroom te verpakken. De cleanrooms van Aldor voldoen aan ISO klasse 3 en 4. Onder ISO klasse 4 mag de lucht in de cleanroom maximaal 350 stofdeeltjes groter dan 0.5 µm per kubieke meter bevatten. Voor klasse 3 zijn dit 35 stofdeeltjes groter dan 0.5 µm per kubieke meter. Ter vergelijking, in een gemiddelde woonkamer zweven 35.000.000 stofdeeltjes groter dan 0.5 µm per kubieke meter.

Lang niet alleen meer de elektronica industrie vraagt om een hoge mate van zuiverheid in verschillende fases van de productieketen. Door miniaturisering en elektronicasering krijgen zo langzamerhand alle branches in verschillende fases van hun productieketen met cleanroom omstandigheden te maken.

Geanodiseerde werkstukken kunnen bij Aldor direct vanuit de productielijn zonder verdere bewerking, maar na een intensieve controle, cleanroom verpakt worden.

Werkstukken die bestaan uit onbewerkt aluminium of andere materialen dienen eerst gereinigd worden. Dit gebeurd middels een grondige (ultrasoon) reiniging gevolgd door naspoelen met een snel verdampend oplosmiddel dat water, oliën, vetten en andere verontreinigingen verwijderd. Als laatste stap vind de verpakking van het product, op uw specificatie, in onze cleanroom plaats.

Galerij

Kies uw proces

Branches

We zijn actief voor bedrijven in een groot aantal sectoren waaronder: