Over ons

De precisie in anodiseren van Aldor is voor een groot deel terug te voeren op een uitgebreide procescontrole. Aldor beschikt over een eigen chemisch laboratorium waar de samenstelling van de diverse procesbaden regelmatig chemisch en fysisch wordt geanalyseerd. Op basis van de productiebelasting wordt vervolgens dagelijks de verbruikte chemicaliën berekend en bijgevuld. Zodoende wordt de samenstelling van de baden binnen een nauwe bandbreedte, tot wel 50% van leverancierspecificatie, gehouden. Het maatvast anodiseren is hierdoor een standaard.

Reproduceerbaarheid is een hoge vereiste in de oppervlaktebehandeling. Teneinde dit te bereiken is het anodiseerproces van Aldor volledig computergestuurd. Producten kunnen volledig automatisch behandeld worden waarbij procesparameters van vorige opdrachten opgeroepen kunnen worden. Desgewenst kunnen kwaliteitscertificaten (COC) per opdracht afgegeven worden.

 

Qualanod en ISO 9001

Aldor is Qualanod gecertificeerd. Qualanod is hét kwaliteitskeurmerk voor het anodiseren. Daarnaast werkt onder de ISO NEN-EN-9001:2008 certificering van TÜV Nederland. Verder voorziet het eigen ontwikkelde ERP-systeem in de gehele behoefte van klantcontact tot facturatie. Offertes kunnen hierdoor vrijwel altijd binnen 24-uur uitgebracht worden. Tevens bestaat de mogelijkheid voor klanten om een eigen prijscalculatie uit te voeren op deze website.

Het ERP-systeem voorziet verder in een automatische gereedmelding van orders. Indien uw order gereed staat voor afhaling ontvangt u automatisch een email waarna u de goederen kunt afhalen. Dankzij een geavanceerd orderprocessing systeem is Aldor in staat meer dan 80% van de opdrachten binnen 3 dagen gereed te melden.

Voor onderzoek naar aluminium legeringen en voor de ontwikkeling van nieuwe lagen heeft Aldor de beschikking over een precisie anodiseerlijn met 13 baden en een vaste procestechnoloog.

Kies uw proces

Branches

We zijn actief voor bedrijven in een groot aantal sectoren waaronder: